UNIQUE BOUTIQUE HOUSES

Huur- en annulerings voorwaarden

Huur- en annulerings voorwaarden

Algemeen
Wanneer u de een van de huizen van Unique Boutique Houses boekt gaat u akkoord met onderstaande huur- en annuleringsvoorwaarden. De algemene voorwaarden zijn van toepassing voor al onze huizen
 
1. Boeken
 
Elke boeking wordt door middel van een boekingsbevestiging per e-mail bevestigd. Binnen 1 week na ontvangst van de boekingsbevestiging moet er een aanbetaling van 25 % van de huursom worden voldaan.
 
Het restant van de huursom en een waarborg van €500 dient uiterlijk 2 maanden voor aanvang van de huurperiode te zijn voldaan.
 
2. Annuleren
 
Annuleren huurder
Hoe spijtig ook, het kan voorkomen dat de geplande reis naar Frankrijk, door onverhoopte  omstandigheden niet door kan gaan. We adviseren dan ook met klem om een goede annulerings- of reisverzekering af te sluiten. Dit voorkomt onverwachte kosten op het moment dat het al vervelend genoeg is dat uw verblijf bij ons niet doorgaat. De annulering van een reservering moet per mail geschieden. Unique Boutique Houses zal na ontvangst een annuleringsbevestiging verzenden. Bij annuleringen tot 2 maanden voor aanvang van de huurperiode wordt 25 % van de totale huursom in rekening gebracht. Na het verstrijken van bovenstaande periode voor de aanvang van uw verblijf is de volledige huursom verschuldigd.
 
Annuleren door verhuurder
Indien omstandigheden of overmacht de eigenaar dwingen tot annuleren zal de eigenaar de huurder  hiervan direct in kennis stellen. De eigenaar zal het reeds betaalde bedrag terugstorten. De huurder heeft geen ander recht dan het terugvorderen van het door hem betaalde bedrag. 
 
Annuleren Covid 19
Restitutie van aanbetalingen of het verplaatsen van reserveringen gerelateerd aan Covid 19 gebeurt  uitsluitend in de volgende gevallen: 
– Indien een reisverbod van kracht is voor het land van herkomst en/of in Frankrijk gedurende de  gereserveerde periode. 
– Bij een restitutie gerelateerd aan Covid worden €100 administratiekosten in rekening gebracht.
– Verplaatsen kan eenmalig per periode waarin een reisverbod geldt. Bij verplaatsing van een  reservering zijn geen administratiekosten verschuldigd. De verplaatsing dient te gebeuren binnen twee weken na de annulering. De verplaatsing is GEEN voucher zonder datum! 
– Verplaatsing is altijd onderhevig aan een eventuele prijsaanpassing over de vigerende prijs van de  gereserveerde periode. 
– Verplaatsen is uitsluitend mogelijk tot een periode 18 maanden na aanvang van de initiële periode. 
 
3. Waarborg
 
Klachten in verband met inventaris en/ of bestaande schade worden aanvaard tot 4 uur na uw aankomst. De klachten kunnen per mail gemeld worden.
Onze controle van onze huizen gebeurt bij de schoonmaak.; dan kan schade en/ of breuk door ons worden vastgesteld.
Wanneer alles in goede orde is achter gelaten en geen schade of breuk is vastgesteld dan wordt de waarborgsom binnen twee weken geretourneerd. Gaat de schade de waarborg te boven dan is de huurder verplicht de aanvullende betaling over te maken (binnen twee weken na berichtgeving)
 
4. Aansprakelijkheid
Huurder
De hoofdhuurder is aansprakelijk voor schade die door hem/haar, door medehuurders wordt veroorzaakt, ook wanneer deze na zijn/haar vertrek geconstateerd worden.
De huurder wordt verzocht verzekerd te zijn voor schade aan derden zoals een aansprakelijkheidsverzekering.
 
Verhuurder
De eigenaar is niet aansprakelijk voor verlies, diefstal, schade of letsel van welke aard dan ook berokkend aan huurders van onze huizen.
De eigenaar kan geen aansprakelijkheid aanvaarden voor schade die ontstaat door natuurgeweld, natuurrampen, kernrampen, aanslagen, stakingen en geweldplegingen.    
 
5. Gebruik zwembad en aansprakelijkheid
 
De huurder is verantwoordelijk voor het correct gebruik van de aanwezige beveiliging bij het zwembad.
Het zwembad is beveiligd als het rolluik is gesloten en als de beveiligingsclips aan beide kanten zijn vastgemaakt.
Note: Deze voorzieningen zijn hulpmiddelen. Te allen tijde is de beste beveiliging de oplettendheid en het toezicht van een volwassen persoon.
Gebruik van het zwembad is op eigen risico en de verhuurder is niet verantwoordelijk voor ongelukken of schade.
Het zwembad is 130 diep en DUIKEN IS daarom ook VERBODEN.
Het zwembad wordt regelmatig gecontroleerd en indien nodig schoongemaakt. Indien nodig kan het zwembad op ieder moment door de eigenaar worden gesloten.
Het gebruik van scherpe voorwaarden bij het zwembad zoals glas, haarspelden, stenen etc. is niet toegestaan.
 
6. Huisregels
 
De buren
De huurder dient ervoor te zorgen dat hij geen geluidsoverlast veroorzaakt aan de omwonenden. Na 23.00u. vragen wij dan ook de nachtrust van de buurt te respecteren.
 
Meubilair
Het meubilair in onze huizen en het vaste meubilair in de cour mag niet worden verplaatst.
 
Vuur
Open vuur in Zuid- Frankrijk is in de maanden mei tot en met september verboden. Vuur in de tuin, in welke vorm dan ook, is niet toegestaan. (behalve in de daartoe bestemde BBQ)
 
Feesten
Het is verboden om onze huizen te gebruiken voor feesten en/of drankpartijen. Bij inbreuk wordt de huurperiode verbroken zonder dat de huurder enig recht heeft op terugvordering van de resterende huur.
 
Roken
Het is verboden te roken in onze huizen.
 
Huisdieren
Huisdieren in overleg.
 
Maximaal aantal personen
De loft is geschikt voor maximaal 12 personen, het MANOIR voor 15 personen. Dit aantal kan in geen geval worden overschreden. Bij overschrijding wordt de huurovereenkomst van rechtswege als ontbonden beschouwd en wordt de toegang geweigerd zonder aanspraak op teruggave van de huur.
 
Één kindje onder het jaar wordt niet als volwaardig persoon geteld doch dient wel op voorhand te worden vermeld.
 
Onderverhuren is niet toegestaan.
 
Aankomst en vertrek
De aankomsttijd is na 16.00u en de vertrektijd is in ieder geval voor 10.00u. We hebben deze tijd hard nodig om de loft voor u en voor de andere gasten schoon te maken.
 
Eindschoonmaak
Onze huizen worden voor u schoongemaakt. U dient als huurder het huis echter wel op een nette wijze achter te laten. Dat wil zeggen het huisvuil opgeruimd en afgevoerd, de vaat in de vaatwasser en/of in de kast, het huis bezemschoon achterlaten.