UNIQUE BOUTIQUE HOUSES

manoir logo
Manoir

Manoir in Bize-Minervois

In seizoen 2023 openden we onze tweede parel, MANOIR -Powered by Lieu- (dat zijn onze achternamen Roger Lindelauf en Micky Eussen).

Een tweede luxe XXL boutiquehouse met meer dan 400 m2 leefruimte, geschikt voor max 15 p. Nog een ietsie groter dan de LOFT en ook ideaal voor vrienden of meerdere families.

Dit grote statige landhuis, met een prachtige franse tuin eromheen, ligt midden in een dorpje. En wat voor een dorpje; Bize- Minervois. Franser ga je het niet vinden met iedere week de weekmarkt, een paar restaurantjes, een brocantewinkel, een barretje voor de ochtendkoffie en natuurlijk een verse bakker, een klein supermarktje en nog veel meer.

En .. als je de voordeur uitloopt sta je binnen 5 minuten met je voeten in de Cesse, een superleuke rivier waar oud en jong samen komt om te zwemmen en te picknicken!

MANOIR – POWERED BY LIEU - IS MANOIR – POWERED WITH LOVE-

Ons grote prachtige huis ademt oude allure, originele oude vloeren en haarden, bewerkte plafonds, glas in lood deuren en twee balkons aan de voor en achterkant gemaakt voor een prinseswaardige balkonscene.

We hebben het huis op een  unieke, warme, stijlvolle manier ingericht. Met een beetje kitsch maar zeker ook met kunst. Maar net zoals onze LOFT bovenal uniek, niet op de LOFT maar op de MANOIR manier. 

In de slaapkamers hebben we muurgrote foto’s gehangen als blikvanger maar zeker ook als ode aan de omgeving, het zijn nl. allemaal plekjes in de buurt die je kunt bezoeken.

In onze keuken en eetkamer vind je ook levensgrote foto’s van zelf gemaakte gerechten. Door onze jarenlange ervaring met het verzorgen van diners in onze voormalige bed and breakfast weten we zeker dat deze gerechten heerlijk en geschikt zijn voor grote gezelschappen.

De recepten krijg je er natuurlijk bij als je bij ons boekt!

Op de begane grond is een ruime keuken met alles aanwezig om te koken voor 15p., de niet koker kan er gezellig bijzitten aan de hoge bartafel. Grenzend aan de keuken is de eetkamer met twee lange tafels voor elk 8p. In de oude buffetkast vind je nog het mooie glaswerk en andere schatten van wel meer dan honderd jaar oud die de vorige eigenaar aan ons heeft nagelaten.

Aan de andere kant van de gang is de ‘oude herenkamer’ in statige staat gelaten waar je rustig een boek kunt lezen of gezellig samen kunt komen met je vrienden of familie.

Verder zijn er twee slaapkamers die een gedeelde ensuite badkamer hebben met douche en toilet. De ruime derde slaapkamer op de begane grond heeft een ensuite badkamer met inloopdouche en toilet.( deze slaapkamer is geschikt voor 3p) Op de begane grond is er een algemeen toilet.

Op de verdieping vindt je de leuke living, …groot met heerlijke plofbanken en een smart tv.

Ook is hier slaapkamer 4 met een eigen douche en wasbak.
Slaapkamer 5, 6 en 7 delen een ruime badkamer. De separate toilet voor de bovenverdieping vindt je op de gang.

IK HOOR JE DENKEN..
‘’en hoe ziet het er buiten uit?”

In de tuin voor het huis hebben we het terras gebouwd voor het ontbijt of iedere andere maaltijd natuurlijk met ook weer twee lange houten tafels. Naast het huis is er een tweede terras met uitzicht over de parkachtige tuin. Iets dieper gelegen ligt het zwembadterras met prachtige loungebedden en het zoutwaterzwembad ( 9 x 4) , type endless pool met hetzelfde uitzicht en zon tot het laatste sprietje! Dit is zooo mooi geworden!

Via een paadje naast het zwembad kom je op een speelveld voor de kinderen waar je ook als volwassene zittend onder de boom kunt genieten van het weidse uitzicht.

Oh ja, in de voortuin ligt een prachtige petanque baan, in de avondzon met een glaasje pastis is het franse plaatje helemaal af!

Faciliteiten

Manoir

Services

MANOIR

Zin in een vakantie in het Manoir? Of wil je  meer informatie? 

Veel woorden hebben we niet nodig want we hebben een hele fijne tijd gehad in de Manoir.
Alle ingrediënten waren aanwezig en we waren het dus ook allemaal eens dat dit een vakantie uit duizenden was!
Tom 

Adres

3 chemin de Mailhac
11120 Bize-Minervois
Frankrijk