Volgens het boekje

Unique boutique houses blog

Living on Holiday

Volgens het boekje

“Als een schoolgaand kind nog niet heeft gevraagd naar de rol van de vader bij de voortplanting mogen we veronderstellen dat er enige weerstand is om deze vragen te stellen.

Misschien hebben andere kinderen hem reeds ingelicht en vindt hij het allemaal een beetje weerzinwekkend.

In zulke gevallen zouden de ouders er goed aan doen het onderwerp op tactische wijze aan de orde te stellen en vragen bij het kind uit te lokken” lees ik.

 

Prompt verslik ik me in de café au lait die ik, tot dat moment, rustig aan het drinken was. Roxy gaat toch al bijna twee en Coco ruim drie jaar naar school en ze hebben nog helemaal niets gevraagd. Natuurlijk hebben we het wel eens gehad over het groeien van het kindje in de buik maar hoe dit baby’tje dan daar terecht is gekomen is nog nooit gevraagd en daarom
ook nog nooit ter sprake gekomen.

Ik ben geen preutse moeder maar ik heb dit toch wel voor me uitgeschoven, praten over seks is toch niet zo gemakkelijk als ik altijd had gedacht.

Ik lees verder: “De moeder is de centrale figuur voor de ontwikkeling van het vrouwelijke bij het meisje. Via haar verwerft het meisje haar vrouwelijke gedragsnormen en komt tot een positieve identificatie met haareigen sekse”. Klinkt goed zou je zo maar kunnen zeggen.

Ik hoop altijd dat ik mijn meisjes, met een licht feministische inslag, kan bijbrengen dat ze zelfverzekerd en zelfstandig in het leven staan. Maarals terugdenk aan gisteren toen ik Roxy vol trots tegen klasgenootjes hoorzeggen dat haar mama goed kan poetsen en koken moet ik weer even slikken. Niet precies wat ik in gedachten had met positieve identificatie. Alweer gefaald!

Ik lees nog even: “Het is noodzakelijke dat het kind leert inzien dat de ouders behalve de relatie die zij met hun kinderen hebben ook nog een privé-leven leiden. De ouderlijke slaapkamer kan het symbool van dit privé-leven worden en het is goed dit er van jongs af aan in te brengen.

Shi… hebben we ook niet gedaan.

In plaats van door te lezen besluit ik even te googelen naar een boekje over seksuele voorlichting van een hedendaags modern gezin met
werkende, succesvolle moeder.

Kan ik dit lekker samen met de meiden lezen in míjn slaapkamer, die ik absoluut niet wil bombarderen tot verboden terrein.

Een beetje van mezelf en de rest van en volgens het boekje!