UNIQUE BOUTIQUE HOUSES

Onze (groene) keuzes

Grand Narbonne, de stad Narbonne met 37 omliggende dorpen,  ligt in een prachtige streek, met prachtige producten van fantastische leveranciers.

Grand Narbonne is de omgeving waar ook wij met onze twee vakantiehuizen deel van uit maken. 

Vijgen, abrikozen, olijven, wijn: lokale producten rechtstreeks van het land. 

Waar mogelijk kopen wij lokaal en stimuleren wij ook onze gasten om dit doen. Lokaal kopen heeft immers een kleinere milieu-impact en het is fijn om de lokale ondernemers/ boeren te steunen. In onze tuin in Bize-Minervois staan prachtige fruitbomen. Hiervan laten we ook onze gasten van meegenieten want iedereen ontvangt bij aankomst een potje zelfgemaakte jam (naast allerlei andere lokale verrassingen).

De lokale bakker, de olijven van L’Oulibou, de producten op de markt in Bize-Minervois en Narbonne, de wijn rechtsreeks van de lokale wijnboer en het kopje koffie op het terras in het dorp.

Lokale producten, kopen bij de mensen achter het product, groene keuzes dus, dat maakt de wereld weer beetje mooier.

Om mee te werken aan een betere wereld proberen wij als bedrijf ook nog andere groene keuzes te maken.

Natuurlijk scheiden wij ons afval en we moedigen onze gasten aan dit te doen. Eigenlijk onnodig te vermelden dat we geen onnodig plastic gebruiken.

Water- en electriciteitsgebruik

Tevens gebruiken wij in beide huizen het regen- en grondwater uit onze eigen bron om het watergebruik te reduceren. We hebben een dubbel spoelsysteem. Het grondwater wordt gebruikt voor het bewateren van de planten, het doorspoelen van de toiletten, de vaatwasser en wasmachine.

Onze zwembaden zijn geen chloorbaden maar zijn gevuld met zout water. Door zout toe te voegen wordt het zwembad gedesinfecteerd en zet het zout zich om in chloor. Dit is voor de mens én voor het milieu een natuurlijk manier en een betere optie dan het toevoegen van chemisch chloor.

Op onze LOFT hebben we zonnepanelen en ook in het MANOIR worden deze aangelegd.

Op deze manier proberen we energiezuinige vakantiehuizen te maken. Naast de zonnepanelen beschikken we over dubbel glas, is er extra aandacht besteed aan de isolatie van de huizen en maken we gebruik van een warmtepomp.

En….

Om de wereld nog een beetje mooier te maken schenken wij ieder jaar in november aan een goed doel. Voor iedere weekboeking in allebei de huizen geven wij €25 aan een lokaal goed doel. Via Instagram zullen wij onze jaarlijkse keuze bekend maken.